Omgeving

Heerlijk dorps wonen, dagelijks genieten van een relaxed buitengevoel. Het kán, midden in de drukke Randstad zelfs. In Vijfhuizen. Het dorp dat bleef in een steeds meer verstedelijkend Haarlemmermeer, onder de rook van Haarlem en met Amsterdam op fietsafstand. In het centrum van dit Vijfhuizen is ruimte ontstaan om project Spieringhof te realiseren.

Spieringhof is een kleinschalig nieuwbouwproject gesitueerd aan de Kromme Spieringweg. Projectontwikkelaar Zuidhof Verbeek bouwt hier 26 luxe woningen in een stijl die perfect harmonieert met de bestaande bebouwing en dezelfde tijdloze, landelijke sfeer ademt die Vijfhuizen tot zo’n bijzondere plek maakt om te wonen.

 

Vijfhuizen: een oud, maar springlevend dorp

Een dorp met een bewogen historie, zo mag je Vijfhuizen gerust noemen. Volgens de overlevering zou het meerdere malen door het water van de Haarlemmermeer - eeuwenlang een onstuimige binnenzee - zijn verzwolgen om daarna telkens weer opnieuw herbouwd te worden. Historici zijn het er niet helemaal over eens. Maar feit is wel dat Vijfhuizen al bestond lang voor de inpoldering van de Haarlemmermeer, nu ruim anderhalve eeuw geleden. Het lag op een landtong die van het oude land werd afgesneden bij het graven van de Ringvaart. Hierdoor kwam Vijfhuizen als een stuk oud land binnen de nieuwe polder te liggen. De Kromme Spieringweg heeft een kronkel die ongeveer langs de rand van die oude landtong loopt.

 

Plezierige, landelijke woonomgeving

Tot een jaar of veertig geleden was Vijfhuizen een klein, lintvormig dijkdorp. Maar sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een plezierige, landelijke woonomgeving waar anno nu zo’n 4.500 mensen hun thuis hebben. In de loop der tijd is het oude dorp omsloten door verschillende nieuwe wijken en buurten, zoals Mient en Stellinghof. Het gezellige dorpskarakter is echter behouden gebleven en door de uitbreidingen is draagvlak ontstaan voor uitstekende voorzieningen. Zo vindt u er een moderne supermarkt, bakker, slager, verschillende basisscholen, diverse sportverenigingen en een gezondheidscentrum met fysiotherapeuten, huisarts en apotheek.

 

Snelle busverbinding met Haarlem en Hoofddorp

Verrassend dichtbij vanuit uw woning in Vijfhuizen, ligt de provinciehoofdstad Haarlem, één van de beste winkelsteden van Nederland. U bereikt het levendige centrum met haar trendy koffiebars, gezelige lunchrooms en excellente restaurants eenvoudig met de auto of Zuidtangent-bus. En deze supersnelle busverbinding brengt u vanuit Vijfhuizen net zo gemakkelijk naar Hoofddorp! Hier vindt u niet alleen een veelzijdig, uitstekend bereikbaar en parkeervriendelijk shoppingcenter (meer dan 350 winkels!), maar ook een moderne bioscoop en schitterende sportaccommodaties, zoals een tenniscentrum, zwembad en maneges.

Menu

Over het Spieringhof in Vijfhuizen

Het Spieringhof in Vijfhuizen is een woningbouw ontwikkeling op initiatief van ZuidhofVerbeek Projectontwikkeling. Op de locatie worden 26 woningen ontwikkeld in verschillende prijsklasses. Bent u geïnteresseerd in één van de nieuwbouw woningen in het Spieringhof in Vijfhuizen? Meld u aan voor de nieuwsbrief! Lees meer...

 

logo   logozv     vliegsite    logorietvink