Spieringhof

Spieringhof is gelegen in het hart van het oude dorp en op de plek waar ooit een kerk stond. Het hof is gelegen tussen de lintbebouwing van de Vijfhuizerdijk en de Kromme Spieringweg. Ter hoogte van het dorpshuis en de oude woning van de melkboer sluit de entree aan op deze authentieke weg met haar kenmerkende en rustieke woningen. Volwassen groen is belangrijk, de drie waardevolle bomen aan de entree van het hof worden behouden.

20170112 VV 1 

Eenheid in verscheidenheid

Spieringhof bestaat uit 26 rietgedekte woningen. Allemaal opgetrokken in eenzelfde stijl en daarmee een harmonieus geheel vormend. Tegelijkertijd zijn er verschillende type woningen te vinden. Drie rijen tussenwoningen met hoekwoningen op de kopse kanten, 12 twee-onder-één-kapwoningen, waarvan 1 extra breed (type XB) en een vrijstaande woning. Daarnaast zijn er nog diverse keuze- en uitbreidingsmogelijkheden per woning.

 

Geen doorgaand verkeer

Spieringhof is bereikbaar via de Kromme Spieringweg. Binnen het hof is geen doorgaand verkeer; de “binnenstraten” zijn dus uitgesproken verkeersluw, kinderen kunnen hier nog heerlijk ouderwets buitenspelen. Te meer omdat parkeren grotendeels op eigen erf geschiedt.

 

Spieringhof: architectuur van tijdloze klasse

Bijzonder is Spieringhof niet alleen vanwege zijn ligging, maar ook vanwege de buitengewoon aantrekkelijke architectuur. Beeldbepalend zijn de verscheidenheid aan natuurlijke materialen. De gevels zijn bekleed met wit, bewapend stucwerk. De plinten zijn gemaakt van een donkere, hardgebakken steen en de daken zijn bedekt met Hollands riet, waarmee de link wordt gelegd met het oude dorp. De houten geveldelen zijn verduurzaamd en antracietkleurig en passen perfect bij de antraciete aluminium kozijnen. De woningen herinneren aan de villa- architectuur van de jaren ‘20 met hun riet gedekte mansarde kappen, maar ademen tegelijkertijd een originele, geheel eigentijdse sfeer.

 

 

Wonen met allure

Kenmerkend voor Spieringhof zijn de specifiek ontworpen, schuin weglopende rieten kappen en de afwisseling tussen donkere en lichte materialen. Het witte stucwerk creëert licht en versterkt het villa-achtige karakter van de wijk. Bovendien contrasteert het mooi met de donkere gevelbekleding en het riet op de daken. De entree is naar de straat gericht en wordt geaccentueerd door de donkere kozijnen en vlakken. Het glaswerk naast de deur zorgt voor lichttoetreding in de hal. Het doorlopende hoekkozijn aan de voorzijde geeft uitzicht op de straat en de grote pui aan de achterzijde is op de tuin gericht. Tevens bevindt zich aan de achterzijde onder de rieten kap een extra brede goot van ruim één meter, wat voor een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten zorgt. Door de overstekende kap ontstaat op de tweede verdieping een grote ruimte, die ingevuld kan worden met meerdere kamers. Wonen in Spieringhof betekent wonen met allure. Het plangebied versterkt het landelijke karakter van Vijfhuizen. Dit wordt nog eens benadrukt door de verscheidenheid van type woningen en de combinatie van traditionele bouw met moderne materialen.

Menu

Over het Spieringhof in Vijfhuizen

Het Spieringhof in Vijfhuizen is een woningbouw ontwikkeling op initiatief van ZuidhofVerbeek Projectontwikkeling. Op de locatie worden 26 woningen ontwikkeld in verschillende prijsklasses. Bent u geïnteresseerd in één van de nieuwbouw woningen in het Spieringhof in Vijfhuizen? Meld u aan voor de nieuwsbrief! Lees meer...

 

logo   logozv     vliegsite    logorietvink